SYSTEEMBEHEERDER

Ben je op zoek naar een carrière in de IT-sector? Wil je deel uitmaken van een groeiende en innovatieve sector? Onze Systeembeheerder-opleiding biedt je een compleet pakket van vaardigheden en ondersteuning om een succesvolle start te maken in de IT-wereld.

Technische Ondersteuning

Bij INTEC BRUSSEL krijg je de kans om diepgaande technische kennis en vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor een systeembeheerder. Ons programma omvat onder andere training in hardware, netwerken, virtualisatie, besturingssystemen (Windows en Linux), en ITIL. Je leert niet alleen hoe je servers en netwerken installeert en beheert, maar ook hoe je proactief problemen voorkomt en beveiliging implementeert. Met hands-on ervaring en praktijkgerichte projecten bereiden we je voor op de uitdagingen van het echte werk, zodat je klaar bent voor de arbeidsmarkt.

Ondersteuning bij Werkzoektocht

Wij gaan verder dan alleen technische training. Tijdens en na de opleiding bieden we uitgebreide ondersteuning bij het vinden van werk. Ons team helpt je met sollicitatievoorbereiding, het opstellen van je CV, en we organiseren sollicitatietrainingen en simulaties om je zelfvertrouwen te geven. Bovendien krijg je toegang tot ons uitgebreide netwerk van bedrijven en partners, waarmee we je kans op een succesvolle jobmatch aanzienlijk vergroten. De begeleiding stopt niet na het afronden van de opleiding; wij blijven je ondersteunen tijdens je zoektocht naar werk.

Taalondersteuning

Goede communicatie is essentieel in de IT-sector, en daarom bieden we tijdens de opleiding gerichte taalondersteuning (voor wie het nodig heeft). Onze taalcoaches helpen je je Nederlands te verbeteren zodat je technisch vakjargon en klantgerichte communicatie onder de knie krijgt. Of je nu nog je taalniveau moet versterken of net dat laatste duwtje in de rug nodig hebt, onze taalcoaches staan klaar om je persoonlijk te begeleiden.

startdata

10 februari 2025
19 mei 2025
JE KAN AL INSCHRIJVEN!

Let op: Inschrijven voor een opleiding kan pas vanaf 6 maanden vóór de startdatum van de opleiding.

Voorwaarden:

Je bent werkzoekend op de dag dat opleiding start
Jouw Nederlands taalniveau is minimum 2.1.
Je hebt een passie voor IT
Je kan vlot met de computer werken

1. Basiskennis van Hardware en Netwerken

De eerste modules leggen de basis voor hardware en netwerkbeheer, met onderwerpen zoals CPU, moederbord, opslagapparaten en netwerktopologieën.

  • Netwerkcomponenten en Troubleshooting: Leer hoe je netwerkapparatuur configureert en veelvoorkomende problemen oplost.

  • Netwerkprotocollen: Inzicht in protocollen zoals TCP/IP, DNS, en DHCP.

2. Virtualisatie en Cloudtechnologieën

Virtualisatie is een centraal onderdeel van het curriculum, waarbij je leert werken met platforms zoals Oracle VirtualBox en Microsoft Hyper-V.

  • Virtualisatie: Opzetten en beheren van virtuele machines en netwerken.

  • Cloudbeheer: Leer de basis van cloudtechnologieën, inclusief Microsoft Azure en Nextcloud​.

3. Windows en Linux Serverbeheer

De opleiding richt zich op het beheer van zowel Windows als Linux servers, waarbij je leert werken met Active Directory, DHCP en DNS.

  • Windows Server: Configuratie en beheer van Windows servers, inclusief virtualisatie en netwerkdiensten zoals DNS en DHCP.

  • Linux Serverbeheer: Installatie en configuratie van Linux-servers, inclusief gebruikersbeheer en netwerksystemen.

4. Beveiliging en Netwerkbeheer

Netwerkbeveiliging is een essentieel onderdeel van de opleiding. Je leert firewalls configureren en hoe je netwerken beveiligt tegen bedreigingen.

  • Netwerkbeveiliging: Configuratie van firewalls en VPN’s.

  • Incident Response en Monitoring: Leer hoe je netwerkverkeer monitort en bedreigingen identificeert.

5. ITIL en Helpdeskvaardigheden

De opleiding biedt inzicht in ITIL-principes en helpt je om sterke helpdeskvaardigheden te ontwikkelen, inclusief het werken met ticketing-systemen.

  • ITIL: Incident- en probleembeheer volgens het ITIL4-framework.

  • Helpdesksoftware: Gebruik van tools zoals ticketingsystemen voor klantenondersteuning​.

6. Certificering en Specialisatie

Tijdens de opleiding krijg je de kans om internationaal erkende certificeringen te behalen, zoals Cisco CCNA en CompTIA Network+, wat je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroot​.

7. Praktijkgerichte Projecten en Simulaties

De opleiding omvat praktijkgerichte projecten, waarbij je netwerkproblemen oplost en je vaardigheden toepast in realistische scenario's.

  • Teamprojecten: Samenwerken aan uitdagende netwerkbeheerprojecten.

Algemene informatie over deze opleiding:

Prijs: Gratis
Taal: Nederlands
Voorkennis: Niet verplicht
Duur opleidingen: 1 jaar
Elke dag van 8u30 tot 17u
(Lessen starten om 9u)

Heb je specifieke behoeften of noden om aan te sluiten bij de selecties of opleiding? Bijvoorbeeld omwille van een fysieke beperking. Laat het ons weten.

Locatie: Campus Rouppeplein
Deze locatie is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

VOORDELEN:

  • Tijdens de opleiding worden je vervoerskosten volledig terugbetaald.

  • De kosten voor kinder -of buitenschoolse opvang worden terugbetaald.

  • Tijdens de opleiding blijf je wettelijk in orde met je werkloosheidsvergoeding en andere uitkeringen.