Opleidingen worden geladen...

Selectieprocedure en testen

Selectieprocedure en testen

 

Indien u een opleiding bij INTEC BRUSSEL wenst te volgen, zullen we u na inschrijving uitnodigen voor een infosessie. U krijgt achtereenvolgens:

  • Een bevestiging van inschrijving.
  • Een uitnodiging voor de infosessie via mail.
  • Herinnering per sms.

Na de infosessie kan u zich definitief inschrijven voor een opleiding naar keuze. Daarmee bevestigt u ook uw deelname aan de selectieprocedure.

 

Wat houdt deze selectieprocedure in?

Java/.NET/Java optie Apps en IoT:

1) motivatiegesprek
2) lesdag
3) testdag + test logisch denken


PC-Netwerktechnicus/Systeembeheer/ ICT netwerken-, server en internet security specialist (Windows & Linux)/ Netwerkbeheer

1) testen + motivatiegesprek

Niet geslaagd? -> herkansen met lesdag en testdag


PC- Netwerktechnicus met taal

1) motivatiegesprek + test logisch denken
2) lesdag
3) testdag

 


Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor de selecties? Oefen thuis jouw logisch denken skills!

Tijdens de selectieprocedure zal je een test logisch denken afleggen. Met deze test meten we het analytisch vermogen van onze kandidaten. Dit is een indicator hoe goed je een probleem kan analyseren en oplossen en hoe snel je programmeerlogica onder de knie krijgt. Deze tool wordt ook vaak gebruikt in het werkveld om dergelijke eigenschappen te testen.

Wil je beter scoren op de logisch denken test, dan kan je thuis al een aantal voorbereidende oefeningen maken. Oefenen kan via deze links:

Selor

VDAB

Wanneer je deze testen op voorhand al eens inoefent, heb je een grotere kans om te slagen op de logisch denken test!

Op basis van de oriëntatiescreening bepalen we dan weer wat jouw kennisniveau van informatica is en schatten we in welke opleiding inhoudelijk voor jou het meest geschikt is. Na een positieve selectieronde, kan je starten in de opleiding! Indien je nog vragen hebt over de selectieprocedure of testen, kan je steeds contact opnemen met ons secretariaat of een mailtje sturen naar info@intecbrussel.be. Tijdens de infosessie geven onze medewerkers nog een uitgebreide toelichting van de procedure.

 

Volg ons de klok rond

Schrijf je in voor een opleiding en start nu je eigen verhaal!