Opleidingen worden geladen...
No image

2e plaats behaald op de warmste Hackathon

  • Nieuws
  • 10/12/2019 12:00:00 PM

Afgelopen weekend heeft INTEC zich met vier teams ingeschreven op de warmste Hackathon.

Op een Hackathon zoeken verschillende teams 24 uur lang naar een oplossing om een maatschappelijk probleem aan te kaarten met behulp van de nieuwste technologieën. Creatieve oplossingen worden gezocht voor alledaagse problemen. Tijdens deze editie werd de nadruk gelegd op IoT.

Eén team van INTEC BRUSSEL heeft de tweede plaats kunnen bemachtigen uit meer dan dertig teams. Dit deden ze met het idee ‘All I need is the air I breathe’. Het team wou de slechte luchtkwaliteit in klaslokalen alsook rondom scholen in het algemeen aanpakken.

Hiervoor hebben ze een prototype gemaakt van een boompje met een sensor die de luchtkwaliteit meet. Dit zou kinderen bewust moeten maken dat men bijvoorbeeld het raam moet openen, alsook een opstap zijn naar een makkelijke manier voor de leerkracht om dit probleem aan te kaarten en uit te leggen.

Verder zouden ze het boompje ook op andere locaties willen plaatsen zoals in rusthuizen, fitnesscentra, bureaus… om ook hier meer aandacht te geven aan de luchtkwaliteit.

Met hun tweede plaats hebben ze 1500 euro gewonnen.

Volg ons de klok rond

Schrijf je in voor een opleiding en start nu je eigen verhaal!