U bevindt zich hier: 2016 > Vrouwen in IT

Wij vonden een job deze maand: 

Pegah (Java), João (PC-taal), Merdan (Pc-taal), Didier (PC-taal), David (.NET), Audrey (PC-taal), Jawad (Systeembeheer), Admir (PC-taal), Mohamed (PC-taal), Radu (PC-taal), Ayman (PC-taal), Therence (PC-taal), Wissam (Systeembeheer),...

Lees meer...

Wij haalden een certificaat deze maand: 

Vu (OCA), Dieter (OCA), Frans (OCA), Tim (OCA), Jark (OCA), Ayman (CCENT), Said (CCENT), Hatem (CCNA)

Lees meer...

Vrouwen In IT

Méér, méér, we willen (er) méér!


Maureen (Java Developer)Magdalena (Java Developer)Anna (HBO5 .NET)

In het kader van de Internationale Vrouwendag willen we er toch eens gebruik van maken om enkele van onze vrouwelijke cursisten in de kijker te zetten. Laten we beginnen met het cliché te bevestigen, IT is wat we noemen een “mannelijke” sector”. Niet omdat het werk niet geschikt is voor de vrouwelijke medemens of omdat de arbeidsvoorwaarden in het werkveld niet vrouwvriendelijk zijn. Nee, er lijkt eerder een gamma aan vooroordelen te bestaan dat zichzelf in stand houdt. Nochtans is werken in de informatica boeiend, vergt het creativiteit, sociale vaardigheden en biedt een job vaak verschillende loopbaanmogelijkheden.


Anna volgt bij INTEC BRUSSEL de programmeeropleiding HBO5.NET  en doet dit “met volle goesting”. Ze werkte reeds enkele jaren als developer in Rusland en schoolt zich hier in België bij om ook objectgeoriënteerd te kunnen programmeren. “In Rusland is een job als programmeur eerder een vrouwelijk beroep”, zegt Anna. “Ook in mijn bedrijf had ik dus vooral vrouwelijke collega’s, wat hier toch wel anders lijkt”.


Maureen en Magdalena (Java Developer) hadden reeds een IT-achtergrond voor ze zich voor een opleiding inschreven en beschrijven IT als een “scheppende bezigheid”. “ IT is niet enkel puur code schrijven. Een groot deel van je tijd sta je in contact met klanten en ben je eigenlijk manager van je project”, aldus Maureen. Ook volgens Magdalena is programmeren allesbehalve een eenzaam beroep. “Je werkt vaak in team en moet in constant overleg staan met elkaar om je project tot een goed einde te brengen.” Social skills zijn hier dus zeker een troef. Om meer vrouwen te overtuigen in de IT te stappen zijn er volgens hen meer (vrouwelijke) voorbeelden nodig. “Daarnaast moet men vooral verder kinderen van jongs af aan kennis laten maken met IT, net zoals dit het geval is bij domeinen zoals wetenschappen, wiskunde enzovoort. CoderDojo is hier een mooi voorbeeld van.” 

Voel jij je als vrouw (en natuurlijk ook als man) geïnspireerd en denk je dat IT ook jouw ding kan zijn? Schrijf je dan in voor een infosessie en ontdek of ook jij talent hebt voor IT! INTEC BRUSSEL cursisten aan het woord
woensdag 16 augustus 2017

Interview met onze cursisten Mustapha, Maureen en Lawrence tijdens de opleidingsbeurs 2017 in de AB.Lees meer ...
Email Address:  
Subscribe

       Website by Zeller