Enter Title

Brussels team verovert de Benelux IoE Hackathon finale

Tijdens de IoE hacketon kregen verschillende teams de opdracht om een project te ontwikkelen rond een Smart Shopping Center, een interactieve shoppingervaring. De Belgische winnaar van deze creatieve wedstrijd heeft nu ook de Benelux overtuigd met haar project. 

Een multidisciplinair team van 6 studenten (Odisee hogeschool Toegepaste informatica, INTEC BRUSSEL/CVO Lethas en MBA KU Leuven Campus Brussel) heeft donderdag de Benelux IoE hacketon gewonnen. In het kader van Internet of Everything ontwikkelden de deelnemers een smart shopping cart, YSA of Your Shopping Assistant, een tool om visueel beperkte personen te ondersteunen tijdens het winkelen.  

Een hacketon bestaan uit verschillende dagen van brainstormen, bedenken van oplossingen, ontwikkeling, prototyping en uiteindelijk je oplossing pitchen voor een jury. Dit heeft als bedoeling bruikbare software te creëren voor een bepaald doelpubliek.

De gelukkige winnaars zullen in de toekomst nog deelnemen aan de Internationale Cisco DevNet Hackathon. 

Een filmpje van de pitch van project vind je hier. Meer informatie en foto's zijn ook terug te vinden op de site van Odisee.